© 2017 by Jony on the Move 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

‘Having diabetes and not exercising is thr...

19 Dec 2018

‘Niet sporten is een leven met diabetes in...

12 Dec 2018

1/15
Please reload

MIJN LAATSTE BERICHTEN

Een ijskoude reset door de Cryosauna

24.01.2018

Kou is goed voor je! Wim Hofman (The Iceman) roept het al jaren en stapt zelf graag in een ijsbad. Ik trotseer kou op een andere manier, mijn lijf stel ik regelmatig bloot aan een temperatuur van minimaal  -176 graden Celsius door in een cryosauna te stappen.

 

Topsporters zweren erbij en in de VS is het al langere tijd razend populair: cryotherapie. Het werkt zo: je stapt in je bikini of ondergoed voor drie minuten in een cabine waar stikstof in wordt geblazen, waardoor de temperatuur razend snel daalt. De temperatuurshock reset je lichaam, weten deskundigen.

 

Cryotherapie is in 1978 in Japan ontstaan om reuma te behandelen. De extreme kou zorgt volgens wetenschappers ervoor dat de bloedtoevoer naar organen en weefsel wordt versterkt. Verder zorgt kou voor verdoving, waardoor pijnklachten verminderen. In Den Haag bij Cryo Center Nederland stappen mensen met pijnklachten, sporters en mensen die af willen vallen de ijssauna in. Je verbrandt namelijk per sessie zo’n 800 calorieën, vergelijkbaar met  een uur roeien of kickboksen.

 

Hallo energiekick!

 

Mensen met hartklachten kunnen beter geen gebruik maken van crytherapie, want je hartvaten vernauwen en het hart moet door de kou harder werken. Voor een gezond lijf geldt dat het pas gevaarlijk wordt als je langer dan drie minuten in de ijskou staat. In Den Haag staat daarom een deskundige bij de cabine om je tijdens het proces te begeleiden. En zodra je de kou hebt overwonnen is de sensatie van warmte waanzinnig en is daar ook gelijk die energiekick!

 

 

Oh ja! Je draagt handschoenen en uiterst charmante sloffen tegen bevriezing. 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Vind ik leuk!
Please reload